BDSM produkter

Att binda eller att bli bunden kan i en trygg relation vara väl så upphetsande och det råder ingen brist på sexleksaker med fokus på just bojor av olika slag. Bondage är ett sexuellt uttryck som handlar lika mycket om respekt gentemot varandra som det är en lek där ena parten spelar den undergivna och den andra den dominerande deltagaren. Antingen kan rollerna växlas eller så finner parterna en större njutning i en av rollerna och kommer överens om spelreglerna innan sexleksaker som exempelvis hand- och fotbojor tas fram.

Stor variation handbojor och fotbojor

Att det blivit alltmer populärt att använda sig av hand- och fotbojor beror förhoppningsvis på att parter idag är mer säkra på sin egna sexualitet, och därför mer utlevande. Handbojor finns att köpa i många olika varianter, vanligaste är de enkla polishandbojorna i kromat stål, men det kan rekommenderas att köpa ett par tillhörande skydd för att undvika att de skär in i handlederna under sexakten. Skydd finns att köpa hos de flesta återförsäljare och det finns en uppsjö av material och mönster att välja bland. Till handbojorna medföljer ofta en nyckel, men de flesta polishandbojor har en enkel spärr som även kan öppnas av den fastlåste.

Handbojor i läder är mer skonsamma för handlederna och genom att de regleras med spännen passar de de flesta handleder. Andra handbojor är inte sammanlänkade som tidigare beskrivna utan har istället ett snöre insytt i vardera handboja, vilket möjliggör för fastknytning vid exempelvis sängstolpen.

Fotbojor kommer också de i olika typer av material beskrivet ovan och för de som vill vara säkra på att hållas fast kan en kombinerad hand- och fotboja rekommenderas.